Om Lilla Krisinfo

Uppdaterades

Välkommen till Lilla Krisinfo!

Lilla Krisinfo är en sida för barn och unga. Vi är en del av Krisinformation.se och MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. (Om du vill veta vad en myndighet är, läs här)

Vårt jobb är att berätta för alla i Sverige, även barn och unga, när det händer någonting allvarligt som påverkar många människor i Sverige. Det kan till exempel vara en översvämning, ett stort strömavbrott, ett krig, en sjukdom som smittar många eller något annat. 

Men mest skriver vi om hur du kan vara förberedd på allt möjligt som kan hända. Och om hur samhället funkar när något händer.

På Lilla Krisinfo kan du till exempel läsa om hur det är i ett skyddsrum. Illustration: Christina Jonsson

Här får du smarta råd om strömavbrott, översvämningar, tunn is och oväder till exempel. Lär dig hur du kan hjälpa till när någon har skadat sig. Läs om hur Nato fungerar, och om kriget i Ukraina.

Här kan du bli klokare, och få information som kommer direkt från svenska myndigheter. Vi får bara skriva om sånt som andra myndigheter redan har skrivit på sina hemsidor, så vi är aldrig först med en nyhet. Men vi är bland de mest pålitliga när du vill veta vad som har hänt, och varför.

Vi är alltid intresserade av vad du tycker och tänker, och vad du vill att vi ska skriva om. Hör av dig till oss!

Hör av dig till Lilla Krisinfo!

Undrar du över något du läst här? Eller har du någon annan fråga eller synpunkt? 

Kontakta oss

Behöver du stöd och hjälp? 

Om du har frågor om allvarliga saker som händer är det bäst att fråga någon vuxen som du känner. Du kan också kontakta Bris, Barnens rätt i samhället. Dom har öppet dygnet runt och har utbildade kuratorer som kan hjälpa dig. Om du har en fråga som du inte vill prata med någon vuxen om kan du chatta med Bris eller Röda Korsets Jourhavande kompis.

Bris

Jourhavande kompis

Mer tips för dig som är orolig

Lilla Krisinfo: Om du känner dig orolig, ledsen eller rädd

Lilla Rädda barnen