Allvarlig olycka på Gröna Lund i Stockholm

Publicerades

Det här är en arkiverad sida om den allvarliga olyckan på nöjesparken Gröna Lund den 25 juni 2023. Den här sidan uppdateras inte längre.

En berg-och-dal-bana på Gröna Lund gick sönder vid 12-tiden på söndagen den 25 juni. Flera personer skadades och en person dog. Efter olyckan tömde polisen Gröna Lund på besökare. Det gjorde dom för det skulle bli lättare att hjälpa dom skadade personerna, och för att ta reda på vad som gick fel med berg-och-dal-banan. En person dog och flera skadades i olyckan. Några är på sjukhus för att få vård för sina skador. Gröna Lund kommer att vara stängt i minst en vecka. 

Hjälp och stöd

Har du varit med om händelsen på Gröna Lund och behöver stöd kan du ringa till 1177 och trycka på knappval 8 för att prata med en sjuksköterska. 

Gröna Lund har en egen kristelefon som du kan ringa om du, eller någon du känner, var med i olyckan och behöver stöd. Telefonnummer: 010-708 9890

Lilla Krisinfo: Om du känner dig orolig, ledsen eller rädd 

Hör av dig till Lilla Krisinfo!

Undrar du över något du läst här? Eller har du någon annan fråga eller synpunkt? 

Kontakta oss

Behöver du stöd och hjälp? 

Om du har frågor om allvarliga saker som händer är det bäst att fråga någon vuxen som du känner. Du kan också kontakta Bris, Barnens rätt i samhället. Dom har öppet dygnet runt och har utbildade kuratorer som kan hjälpa dig. Om du har en fråga som du inte vill prata med någon vuxen om kan du chatta med Bris eller Jourhavande kompis hos Röda Korsets ungdomsförbund.

Bris

Jourhavande kompis

Mer tips för dig som är orolig

Lilla Krisinfo: Om du känner dig orolig, ledsen eller rädd

Lilla Rädda barnen